Wie zijn wij:

mirjamIk ben Mirjam Groot, moeder van 4 kinderen en eigenaar van 3 mastiffs en 2 lhasa apso’s.
Met mijn honden heb ik het altijd geweldig gevonden om div. trainingen te volgen.
Dit was voor mij een aanleiding om de opleiding Kynologische instructeur bij o&o te gaan volgen. Omdat ik af en toe een nestje fok heb ik daarvoor het diploma van vakbekwaamheid honden en katten besluit gehaald.
Ik heb ook een eigen Mastiff kennel onder de naam ” From the proud Family”. Daarna ben ik door gaan leren en heb mijn vakopleiding hondentrimmer behaald, en inmiddels ook mijn eigen hondentrimsalon de Blafferie in Den Dolder.Ook heb ik mijn certificering om landelijk honden en katten te mogen chippen.
Ik vind het heerlijk om elke dag te mogen genieten van alle honden om mij heen en te leren van hun gedrag. Hierdoor heb ik mijn hobby en werk kunnen combineren.

sharonIk ben Sharon Groot, dochter van Mirjam.
Vanaf kleins af aan ben ik al opgegroeid met dieren.
Eind 2014 ben ik afgestudeerd voor Paraveterinair dierenartsassistente. Vanaf 2015 ben ik werkzaam als Paraveterinair bij Dierenkliniek Midden Nederland. Tijdens mijn studie heb ik mijn certificaat voor het landelijk honden en katten chippen behaald. Ook heb ik mijn diploma van vakbekwaamheid honden en katten besluit gehaald.
Vanaf de zomer 2016 ben ik een nieuwe uitdaging aan gegaan. Ik ga de opleiding Kynologische Instructeur volgen bij O&O. Mijn doel is om na deze opleiding door te gaan voor honden gedragstherapeut.
Ik vind het gedrag van honden fascinerend, hun opvoeding, groepsgevoel en hun onvoorwaardelijke loyaliteit zijn voor mij aanleiding om deze opleiding te gaan volgen.

 
Hallo allemaal,
Ik ben Ilona, 40 jaar en alweer een aantal jaren goed bevriend met Mirjam en Sharon, samen delen we de passie voor honden. Voor enkele van jullie ben ik al een bekend gezicht, omdat ik al meerdere keren gezellig ben komen invallen.
Vanaf nu kunnen jullie mij elke zaterdag op het trainingsveld tegen komen. Ik kijk uit naar een leerzame en gezellige tijd met jullie.
Groetjes Ilona
 
Ik ben Erwin Hagen, 57 jaar en woonachtig in Zeist. Vanaf 1997 zijn er honden in ons gezin. Eerst Labradors en nu een Heidewachtel. Ik volg sinds eind 2020 de opleiding Kynologisch Instructeur bij de Martin Gaus Academie. Vanaf juli 2021 doe ik mijn stage in het kader van deze opleiding bij Hondenschool101. De komende maanden zult u mij dus regelmatig kunnen tegenkomen bij uw cursus. Het doel van mijn stage is om hondengedrag te observeren en daarover diverse opdrachten te vervullen. U hoeft dus niet bang te zijn dat ik kijk naar het baasjes-gedrag 😉 Als u mij tijdens de cursus tegenkomt, dan mag u mij gerust ook aanspreken. Echter, de instructrices verzorgen de trainingen en ik ben toeschouwer. Uw vraag zal ik dan ook altijd doorspelen aan de instructrice.
Wat mij aanspreekt bij Hondenschool101 is de positieve leerstijl: niet fouten bestraffen, maar goed gedrag belonen. Samen met je hond lekker ontspannen aan de slag gaan en merken dat wat je niet voor mogelijk had gehouden met jouw hond, toch gaat lukken! In de komende maanden zal ik ook met enige regelmaat een stukje op de website plaatsen over mijn leerervaringen. Wellicht heeft u daar ook iets aan.


Hartelijke groet,
Erwin
 

Trainingsmethode

Positieve opvoeding geeft plezier voor zowel hond als baas.

Er zijn meerdere methodes om uw hond te trainen.
Methode 1: Ongewenst gedrag corrigeren.
Methode 2: Gewenst gedrag belonen.
Gelukkig zijn er tegenwoordig steeds meer hondenscholen, hondeneigenaren en Kynologenverenigingen die methode 2 aanhouden. Door een positieve opvoeding krijgt u een vrolijke en ontspannen hond.
Ook wij geven les volgens methode 2, het gewenste gedrag belonen.

Momenteel is er nog geen kind/hond cursus bij hondenschool 101. Hiermee zijn wij wel al volop bezig met de voorbereidingen. Wel is uw kind ten alle tijden welkom bij ons onder begeleiding van een volwassene om samen met de hond de cursus te volgen.

Bij hondenschool 101 zijn zowel reuen als teven welkom. Ook als de teven loops zijn.
Het zou toch vreemd zijn als een reu niet hoeft te gehoorzamen omdat er toevallig een loopse teef in de buurt is?