Telefoneren tijdens het uitlaten van je hond.

De mobiele telefoon is steeds belangrijker in ons leven geworden. Alle ontwikkelingen hebben ervoor gezorgd dat we via digitale media steeds meer in contact staan met elkaar. Tegenwoordig is je mobiel niet alleen meer je telefoon maar ook handig om al je contacten op de hoogte te houden wat je aan het doen bent, overal en altijd.

Wat is er nou mooier om tijdens het wandelen met je hond even afstand te nemen val al die sociale druk, even te genieten van het mooie moment. Gewoon jij, je hond en verder niets. Natuurlijk kun je je telefoon wel meenemen voor het maken van die ene mooie foto of als er een noodgeval is.

Helaas zien we de laatste tijd dat mensen meer met hun telefoon in de weer zijn dan dat ze hun hond in de gaten houden. Naast dat de hond merkt dat je je aandacht besteed aan je telefoon en niet aan hem/ haar, gaat deze op pad. Soms is het nodig om je hond even terug te roepen of weer onder appel te zetten.

De reden dat we dit artikel schrijven is omdat wij vele mensen tegenkomen tijdens het uitlaten van onze honden. Vroeger werd er gezellig een praatje gemaakt tijdens het wandelen en hield je ondertussen goed de honden in de gaten. Tegenwoordig lopen we elkaar straal voorbij want we zijn telefonisch druk in gesprek en hebben daarbij helaas minder oog voor de honden.

In de media is het wel tegenwoordig wel een onderwerp.
Want wie let er tegenwoordig nog op zijn hond? Hij is tenslotte toch sociaal?

Wij mensen vinden ook niet iedereen leuk, dit geldt voor honden ook.
Elke hond reageert weer anders op elke situatie.

Ons advies:
Telefoneren tijdens het uitlaten? Liever niet!
Geniet van de wandeling samen met je hond.